Sveta Potvrda

Pečat dara Duha Svetoga ove je subote, 21. svibnja primilo 88 krapinskih krizmanika. Slavlje je, kao delegat zagrebačkog nadbiskupa Josipa, predvodio dugogodišnji župnik, a sada ekonom Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomica Šestak.

Tumačeći navješteno Evanđelje o talentima istaknuo je kako smo od nebeskog Oca primili veliki dar, dar života! Ohrabrio je krizmanike da i dalje rastu u svakom području ljudskog života, u duhovnom, intelektualnom i svakom drugom.

Govoreći o Duhu Svetom kao najljepšem daru Uskrslog Krista, kazao je da ako živimo darove Duha Svetoga, znademo kako smo na pravom, dobrom putu: “Ići za Kristom je rizik! Upravo tu dobrotu Kristovu, pozvani smo živjeti, dijeliti s drugima, ponajviše našim životima jer svojim primjerom pomažemo drugima.

“Potaknuo je krizmanike da ostanu i dalje dobre sluge Gospodnje, poglavito jer je Gospodin uvijek uz nas, da nam pomogne živjeti ono što nam je podario. “Neka naše ruke budu ispucane od rada i molitve, ali poštene, ispunjene dobrim djelima prema Bogu i bližnjima.”, obodrio je predslavitelj krizmanike, njihove roditelje, obitelji i sve vjernike.

Molimo i mi za krizmanike! (tekst Katarina Erdelja, foto Dubravko Sajko)

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *