Prva Pričest u našoj župi

U subotu, 14.5. i nedjelju 15.5. u našoj župi podjeljena je Prva Pričest.

Dio razmišljanja nedjeljnje homilije župnika Davora:

Današnje Evanđelje vraća nas korak unatrag, u dvoranu posljednje večere. Kada je Isus okupio apostole, oni su strepili, jer se pripremala Njegova muka, samo što ga nisu počeli mučiti i suditi. Uzima kruh i čašu vina i govori im da se ne boje, jer ih neće ostaviti same. To mi kršćani činimo. Uzimamo kruh, pravo Isusovo Tijelo i blagujemo ga. Tako je Isus Krist prisutan na poseban način među nama, u našem vjerničkom životu.

Isus je želio trajno biti s nama, prisutan i tjelesno, da ga možemo primiti u sebe, i u svoje srce, i u svoje tijelo. On nam želi biti svagdašnja hrana. Taj Kruh ispunjava naše srce. Ispunjava ga dobrotom i sa svime što on daje. Primajući Krista, mi postajemo slični Kristu i počinjemo živjeti po zapovijedi ljubavi.

Mi pričesnici, krštenici, vjernici živimo zapovijed ljubavi. On nam se iz ljubavi darovao te mi tu ljubav želimo svjedočiti drugim ljudima i to je poruka današnjeg Evanđelja. Učenici smo Njegovi ako znamo ljubiti druge i ako primjenjujemo zapovijed ljubavi! To je konkretna ljubav. To znači tamo gdje je svađa da se to pretvori u prijateljstvo, mržnja u zajedništvo, bolest da posjetimo bolesnika i da pokažemo gestu ljubavi, grijeh da se ti ljudi poprave, ispovijede, da postanu plemeniti ljudi. To je simbol da ljubimo Krista i jedni druge.

Fotografije se nalaze na linkovima:

O. Š. Ljudevit Gaj

O.Š. A. Cesarec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *