Vozočašće

Slavlje svetkovine Duhova i tradicionalno Vozočašće u našem svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu predvodio je p. Ivan Dominik Iličić, OP.

U homiliji je p. Iličić kazao kako Bog podiže svoja djela tamo gdje mi ne očekujemo ništa. „Bog često djeluje na način koji nas zbunjuje, koji je nama neshvatljiv. Takav primjer imamo i u ovom našem svetištu“, poručio je p. Ivan Dominik. Mali kip Majke Božje po Božjoj milosti postaje ono veliko, postaje mjesto gdje dolaze tisuću ljudi i nalaze duhovnu utjehu i obraćenje. Svatko od nas je također pred Bogom malen, ali to nije tragedija, to je pozitivno iskustvo koje nam svjedoče svetci na čelu s Presvetom Djevicom Marijom. Ona je prva koja se smatrala neznatnom službenicom Gospodnjom. Po njoj Bog je došao u našu povijest!

Istaknuo je kako često, kada svojim snagama idemo kroz život, bivamo premoreni, zaustavljeni, poletimo svojim snagama, pa brzo padnemo! Sjetimo se kako nas Marija sve želi dovesti k Isusu. Pozivajući narod Božji da dopusti Duhu Svetomu da obnovi naše živote vatrom svoje ljubavi, p. Ivan Dominik naglasio je kako Bog želi da postanemo sveti, svatko na jedinstven način. Neka nas na tom putu vodi presveta Djevica i neka nas okuplja u zajedništvu s Isusom i s braćom u vjeri!

Nakon svete misne žrtve, uslijedio je blagoslov vozača, putnika i vozila.

Galerija fotografija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *