Zahvalne riječi kandidatica Milosrdnih Sestara Sv. Križa

U subotu i nedjelju, 5. i 6. ožujka, posjetile smo Krapinu. Naše su nas sestre srdačno dočekale te smo nakon ručka subotnje poslijepodne iskoristile za upoznavanje i razgledavanje Krapine. Posjetile smo svetište Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu. Tamo smo razgledale prekrasnu crkvu te čule o mnogim uslišanjima po zagovoru Majke Božje Jeruzalemske. I same smo se utekle Gospi u zagovor te ju pozdravile pjesmom.

Nakon toga, zaputile smo se u franjevačku crkvu i samostan sv. Katarine gdje nas je dočekao fra Franjo Tomašević. Proveo nas je kroz crkvu te samostansku zbirku sakralne umjetnosti i knjižnicu u kojoj se čuvaju mnoge vrijedne knjige od kojih neke datiraju iz 15. stoljeća. Tamo smo se i okrijepile te se zatim pridružile našim sestrama na molitvi večernjih hvala i večeri.

Potom smo započele s večernjim programom u župi klanjanjem pred Presvetim koje smo animirale. Po završetku klanjanja, zaputile smo se u župnu dvoranu gdje je naša odgojiteljica, s. Doroteja Krešić  predstavila povijest i karizmu naše družbe, a nakon toga, župljani su u radu po grupama mogli sestre i nas kandidatice pitati o našem životu i djelovanju.

U nedjelju smo sudjelovale na jutarnjim misama u 8 i 10 sati na kojima smo čitale, pjevale te se na kraju predstavile i kratko posvjedočile o svom pozivu. Na misama smo posebno molili za nova duhovna zvanja iz te župe, za što ćemo nastaviti moliti i dalje. Molimo i za župnika vlč. Davora Štuljana koji nas je radosno primio, na čemu mu od srca zahvaljujemo.

Posebno zahvaljujemo našim sestrama koje aktivno sudjeluju u životu ove župe te ju podržavaju svojim marljivim radom i molitvama.

Vrlo nam je drago što smo posjetile Krapinu i imale se prilike upoznati s njezinim župljanima. Sve koje smo susrele rado ćemo nositi u srcu i u molitvama.

Franka Dobranić, postulantica

Fotogalerija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *