ZAGOVORNA MOLITVA MAJCI BOŽJOJ JERUZALEMSKOJ

Dragi župljani, molitva je najjače sredstvo kojim se mi kršćani ujedinjujemo u borbi protiv mnogih teškoća pa tako i od zaraznih bolesti, virusa i ostalih nevolja. Tu ponad Grada Krapine, na Trškom Vrhu već preko 350 godina nas čuva i zagovara Majka Božja Jeruzalemska. Mnogi su joj se ljudi stoljećima utjecali i vapili za pomoć. Ona je zaštitnica našeg naroda, ali i cijeloga Svijeta. Stoga se ponovno ujedinimo u molitvi. Koji mogu neka svaki dan u podne ili barem tijekom dana mole ovu posvetnu molitvu Majci Božjoj Jeruzalemskoj. K toj molitvi dodajmo i molitvu “Oče naš” koju će po preporuci Sv. Oca pape Franje, točno u podne danas moliti vjernici cijeloga svijeta.
Želim kao župnik župe Sv. Nikole sve pozvati da tako obnovimo svoj zavjet MB Jeruzalemskoj i molimo da nas izbavi od zaraze korona virusom, a zaraženima podari ozdravljenje.

Jeruzalemska Majka Božja
Ti si na Trškome Vrhu, kroz gotovo tristopedeset godina, svojim moćnim zagovorom kod Svoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, obasula mnogim čudesima i izvanrednim milostima mnoštvo svojih pobožnih vjernika.
Vjerni zavjetima otaca i mi ti danas dobra Majko, izričemo svoje molitve. Zahvaljujemo ti za utjehu i pomoć koju primamo kadgod zazovemo tvoje ime: Marijo.
Prikazujemo Ti naša nastojanja da u vjeri, nadi i ljubavi prema Isusu, sačuvamo i umnožimo krijeposti i milosti.
Preporučamo Ti sv. Crkvu, sv. Oca Papu, Hrvatski narod i lijepu našu Domovinu. Svrni svoje milosrdne oči na sve za koje danas molimo i koji se preporučiše u naše molitve, i na sve bijedne grješnike, osobito one koji su u vrtlogu današnjeg života izgubili vjeru. Pruži pomoć svim dušama u čistilištu, a napose dušama naših dragih pokojnika. Čuj vapaje svoje djece, što pod teretom grijeha i bolesti u nevolji i boli sa suzama, ljubavlju i pouzdanjem u Tvoje prečisto Srce prose: Sve nas dovedi u zajednicu sv. Crkve ovdje i u Nebu. Amen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *