KLANJANJE I BLAGOSLOV S PRESVETIM

Klanjanje i blagoslov naše župe i cijele Krapine, petak, 27. ožujka u 18.00 sati

Dragi župljani, braćo i sestre! U nastojanju da budemo zajedno u molitvi, čitanju Božje riječi, razmatranju sv. tekstova ovoga petka ćemo ponovno biti sjedinjeni u molitvi i klanjanju pred Presvetim. Od 17.30 do 18.30 sati ćemo u crkvi izložiti Presveto Isusovo Tijelo. S obzirom da nas u crkvi ne smije biti više nego što je dozvoljeno, pozivam Vas da se u predvečerje sutrašnjeg dana ujedinimo u poklonstvu Isusu. Mi ovdje u župnoj crkvi, a vi kod svoje kuće. Tako ćemo u klanjanju biti sjedinjeni s Crkvom cijeloga svijeta na koju će sutra u isto vrijeme papa Franjo zazvati blagoslov s Presvetim.

I ja kao Vaš župnik ću nakon molitve i klanjanja ovdje u župnoj crkvi sutra, u petak u 18.30 svima vama podijeliti blagoslov s Isusovim Presvetim Tijelom okrenut na sve četiri strane svijeta. Zvuk zvona će posebno označiti trenutak blagoslova. Svi koji mogu u tom trenutku neka zapale svijeću te se okrenu prema župnoj crkvi i prema mogućnosti otvore svoj prozor i načine znak križa. Na taj način simbolički molimo Isusa da svojim blagoslovom zahvati sve ljude, osobito u našoj župi: Roditelje i djecu (posebno naše ovogodišnje prvopričesnike); starije i nemoćne; mlade (napose naše ovogodišnje krizmanike), usamljene i napuštene, ljude koji su ovih dana ostali bez posla, naše učitelje, svećenike, redovnike, redovnice, bolesne i zaražene od korona virusa, liječnike i medicinsko osoblje u bolnicama, ljude u karanteni i izolaciji… Na sve njih, njihove duše i srca neka dobri Bog po ovom blagoslovu izlije snagu i milost Duha Svetoga.

Po zagovoru Majke Božje Jeruzalemske i Sv. Nikole Biskupe, na sve Vas i vaše zazivam Božji blagoslov i pozdravljam u Gospodinu.
Vaš župnik Davor

p.s. Ne zaboravimo jednom dnevno moliti zagovornu molitvu Majci Božjoj Jeruzalemskoj i Gospodnju molitvu, kako bi nas očuvala od virusa i grijeha.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *