TRŠKI VRH -POČETAK PROŠTENJA MAJCI BOŽJOJ JERUZALEMSKOJ

Iako smo u posljednje vrijeme živjeli u neizvjesnosti, sada možemo s radošću pozvati sve vjernike na prva dva hodočašća Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trški Vrh. Prvo, “DUHOVSKO PROŠTENJE” je već sada u nedjelju, 31. svibnja. Na blagdan Duhova, ujedno i zadnjeg dana Marijinog mjeseca svibnja zahvaliti ćemo Majci Božjoj što nas čuva i prati svojim zagovorom. Sv. mise su u 7.00, 9.00 i 11.00 sati. Svečanu sv. misu u 11.00 sati predvodi fra. TOMISLAV GLAVNIK, definitor franjevaca konventualaca te gvardijan franjevačkog samostana na Sv. Duhu u Zagrebu.
Odmah sljedeće nedjelje, na blagdan Presvetog Trojstva 7. lipnja, održati će se veoma poznato hodočašće – VOZOČAŠĆE, na kojemu će biti blagoslov automobila. Ovo se “vozočašće” održava već 53. godinu pod pokroviteljstvom Glasa Koncila iz Zagreba.
Svečanu sv. misu u 11.00 sati predvoditi će mr. TOMISLAV HAČKO, vicepostulator za kauze,  beatifikacije i kanonizacije u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
Zahvaljujući odgovornosti stanovnika, Stožera Civilne zaštite te svih odgovornih institucija Grada Krapine, a čvrsto vjerujemo, i zagovoru MAJKE BOŽJE JERUZALEMSKE, u Gradu Krapini je kroz vrijeme pandemije bilo sveg 22 oboljelih od korona virusa, nitko nije bio ozbiljnije bolestan, svi su ozdravili i trenutno nemamo niti jednu zaraženu osobu.
Vjerujem da je to itekako važan razlog za slavlje i zahvalu na Trškom Vrhu. Dođite i budite dionici ovih slavlja.

Uz pridržavanje epidemioloških mjera čuvajmo svoje zdravlje i zdravlje naših bližnjih. Bolesnici, osobe slabijeg zdravlja i oni koji imaju respiratornih zdravstvenih teškoća ove godine bi trebali preskočiti ova slavlja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *