EUHARISTIJSKO KLANJANJE I POČETAK SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Dragi župljani, ovim najavljujem euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kojim ćemo započeti svibanjske pobožnosti i pripremiti se za NEDJELJU DOBROG PASTIRA. Klanjanje će se održati u PETAK, 1. SVIBNJA od 18 do 19 sati u župnoj crkvi. Simbolično je da baš nedjelja Dobrog Pastira – dan molitve za duhovna zvanja – postaje prva nedjelja u kojoj će na misama sudjelovati i vjernici. Ovim klanjanjem, koje je pripremio Odbor za proslavu ovoga Dana, molit ćemo za duhovna zvanja. I ona koja u ovim nemilim vremenima skrbe za braću i sestre u potrebi, a isto tako i ona duhovna zvanja koja u tišini, molitvi i predanju Gospodinu prinose duhovne žrtve za sve ljude. Posebno je potrebno to u ovom vremenu kada se osjećamo pogođeni zarazom, bolešću te uočavamo kako smo ranjivi i krhki.
Zahvaljujemo Kristu, Dobrom Pastiru što nam po svećenicima, redovnicima i redovnicama pokazuje svoju blizinu i ljubav. Ovim klanjanjem započinjemo i SVIBANJSKU POBOŽNOST koja će se svakoga dana odvijati u našim crkvama pola sata prije sv. mise. Molitvom krunice, na koju smo svi pozvani i koju možemo moliti i u svojim obiteljima, želimo stvoriti molitveni lanac ljubavi kojim ćemo obuhvatiti čitav svijet. Po želji pape Franje ova molitva će biti posebno namijenjena za bolesne i pogođene bolešću Covid 19, za liječnike i medicinsko osoblje te za one koji su nažalost izgubili svoje bližnje.

BOŽE SVETI! BLAGOSLOVI SVOJU CRKVU PODIŽUĆI U NJOJ VELIKODUŠNE MLADIĆE I DJEVOJKE, KOJI ĆE ODANO SLUŽITI CRKVI I TVOME NARODU KAO SVEĆENICI, REDOVNICI, REDOVNICE I TEBI POSVEĆENE OSOBE. AMEN.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *