Susret mladih krapinskog dekanata

U subotu, 11. ožujka 2017. godine u Župi svetog Nikole biskupa u Krapini održan je susret mladih Krapinskog dekanata kao dio priprave za nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Mladi su, zbog želje da bolje povežu sve župe iz Dekanata, odlučili organizirati zajedničku katehezu. Stoga se u pastoralnom centru krapinske župe okupilo sedamdesetak mladih.

Katehezu pod nazivom „Sretna obitelj u svom domu“ mladima je održao bračni par Kukovačec iz Krapine. Supružnici Marina Gretić Kukovačec i Nenad Kukovačec roditelji su troje djece i obitelj su koja živi svoju vjeru u svakodnevnom životu. Mladima su ispričali kako je za sreću i lijep obiteljski život potrebno puno vjere, molitve i pouzdanja u Boga. Rekli su mladima da je upravo početak njihova braka bio najveći izazov za njih. Složili su se kako im je bilo potrebno vremena da se priviknu jedno na drugo, ali da su to zajedničkim snagama uspjeli prebroditi. Naglasili su kako je molitva sastavni dio njihova života. Mladima su savjetovali neka u svojoj budućnosti, kada će i oni sami imati svoje obitelji, kao svoj uzor odaberu Svetu obitelj.

S. Sara Šarić, koja je tijekom cijele kateheze bila prisutna kao duhovni pomoćnik, potaknula je bračni par Kukovačec i sve mlade da molitva uistinu bude prisutna kako bi mogli dobivati Božju snagu potrebnu za pravi kršćanski život.

U drugom dijelu susreta mladi su bili podijeljeni u četiri grupe. Promišljali su o aktualnim temama: Obitelj danas (kriza obitelji, uzroci), Prava i dužnosti članova obitelji, Što je prava ljubav (mladenaštvo, brak)?, Roditelji i djeca. Nakon promišljanja mladi su predstavili svoje ideje i zaključke.

Na kraju se okupljenima obratio dekan Krapinskog dekanata i krapinski župnik, prečasni Tomica Šestak. Zahvalio je obitelji Kukovačec na poticajnim porukama, a mladima se obratio predivnim riječima rekavši im da je prava ljubav Isus Krist koji je tu ljubav pokazao žrtvom na križu.

Druženje mladih nastavljeno je u podrumu župnog dvora uz međusobno upoznavanje i dogovaranje o budućim susretima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *