Susret hrvatske katoličke mladeži Vukovar 2017

U subotu, 29. i nedjelju, 30. travnja 2017. naša je zajednica mladih sudjelovala na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Putovali smo dvama autobusima zajedno s ostalim mladima iz Krapinskog dekanata.

Iz Zagorja smo prema Slavoniji krenuli rano ujutro , a autobus smo ispunjavali molitvom i pjesmom sve do Osijeka gdje smo bili smješteni u župi sv. Ćirila i Metoda u kojoj su nam domaćini priredili lijep doček. Zatim smo imali slobodno vrijeme koje smo mogli iskoristiti na različite načine. Navečer smo izmolili Večernju molitvu časoslova, pogledali igrokaz o Božjem planu za čovjeka te se proveselili uz tamburaše. Dan smo završili druženjem uz duhovne pjesme i krunicom Božjem milosrđu u obližnjoj sportskoj dvorani gdje smo prespavali.

U nedjelju smo sudjelovali na molitvi na Memorijalnom groblju u Vukovaru te smo u koloni krenuli prema mjestu održavanje svete misne žrtve. Na svetoj Misi prisustvovalo je oko 30 tisuća mladih katolika, a predvodio ju je mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki. Prije završnog misnog blagoslova saznali smo da je Zagreb mjesto sljedećeg SHKM-a. Poslijepodne smo proveli razgledavajući grad-heroj, a navečer smo sudjelovali na koncertu duhovne glazbe s našom s. Kristinom i ostalim sestrama iz Đakova. Nakon službenog programa krenuli smo svojem domu.

Zahvaljujemo Bogu na svim milostima koje smo primili, zajedništvu koje smo doživjeli i Božjoj radosti koju sada trebamo dijeliti. Zahvaljujemo i našoj s. Sari koja nas je brižno pratila molitvama, našem župniku Tomici i svima vama koji nas potičete da vjerujemo i svjedočimo da je Krist nada naša!

Vaši mladi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *