Naša župa se uključuje u pomoć postradalima u potresu na Banovini

Dragi župljani, svi smo svi osjetili što znači kada se trese tlo pod nogama i kada ništa više nije sigurno. U utorak, 29. prosinca, poslije 12 sati osjetili smo jaki potres čiji je epicentar bio u Gradu Petrinji. Potres je bio razoran, tako da i mi u Zagorju zbrajamo štetu. Međutim ona je zanemariva prema onome što se dogodilo u gradovima Sisku, Petrinji, Glini, mjestima Žažini, Kravarskom itd. Odmah nakon potresa svi su željeli nekako pomoći unesrećenima. Mnogi su samoinicijativno prikupljali osnovne potrepštine, hranu i odjeću, napunili automobile i odvezli na stradalo područje. Neki su uzeli alat u ruke i otišli pomoći u raščišćavanju terena i spašavanju ranjenih, bolesnih i ugroženih stanovnika. Ovih dana vrte se na našim ekranima i brojevi bankovnih računa na koje se može uplatiti sredstva i donacije za potrebite. Cijela Hrvatska pokazuje solidarnost od prvoga časa.
Međutim kao Vaš župnik želio bih Vas pozvati da gledamo dalje jer će ovo područje i ljudi trebati pomoć kroz sljedećih nekoliko mjeseci, možda i godina. Ne bi bilo dobro da se sada oko svega digne velika prašina i onda za par dana sve padne u zaborav. Zato ćemo u našoj župi organizirati prikupljanje novčanih priloga koje ćemo prikupljati točno mjesec dana (do 2. veljače 2021. godine).
Svoj prilog moći ćete uplatiti na župni račun IBAN: HR1723600001101323611 u opisu plaćanja „za stradale u potresu“ ili u samoj crkvi gdje će biti kod ulazu postavljena košarica s natpisom: (za stradale u potresu) i konačno u župnom uredu u uredovno vrijeme.
Svaki tjedan ćemo u župnom listiću obavještavati koliko je sredstva prikupljano. U međuvremenu ćemo stupiti u kontakt sa župnikom jedne od stradalih župa preko kojega ćemo kao župa pomoći jednu obitelj darujući za obnovu ili izgradnju određene kuće ili više njih ovisno o tome koliko se priloga prikupi). Predstavnici naše župe zajedno sa župnikom će prikupljeni novac osobno darovati toj izabranoj i od mjesnog župnika preporučenoj obitelji li pojedincu.
Prema informacijama iz Petrinje i Siska, prehrambenih namirnica, odjeće i higijenskih potrepština za sada ima sasvim dovoljno. One se mogu prikupljati u Crvenom Križu i drugim humanitarnim udrugama. Zato je važno da se usmjerimo na ovu dugoročnu pomoć kojom ćemo određenoj obitelji pomoći u rješavanju egzistencijalnih problema.
Bolje pomagati drugima nego da dođemo u situaciju da sami trebamo pomoć! Vjerujem u naše otvoreno srce i darežljivu ruku! (župnik Davor)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *