Blagoslov obitelji, kuća i stanova u Krapini – 2021. – osvrt

U subotu, 30. siječnja završilo smo redoviti blagoslov kuća i stanova za godinu 2020/21. u našoj župi. U adventu smo p. gvardijan i ja posjetili bolesnike naše župe te ujedno blagoslovili njihove kuće.

Poslije Božića od 28. do 5. siječnja trajao je „blagoslov na poziv u kojem smo obišli nešto manje od 400 kuća. S obzirom da se epidemiološka situacija popravila krajem mjeseca siječnja organizirali smo blagoslov za sve ostale župljane. U grubo gledano ove smo godine blagoslovili puno manje obitelji nego prijašnjih godina. S obzirom na sve teškoće s kojima smo se susrećemo možemo ipak biti zadovoljni jer smo ipak većinu naših obitelji uspjeli posjetiti i barem nakratko izraziti molitvenu i ljudsku podršku.

Jedan veliki dio naših župljana osjeća tjeskobu i strah zbog pandemije, a neke je dobrano uzdrmao potres te se još nisu potpuno oporavili. To je razlog da ne posustanemo, nego da se još više učvrstimo u vjeri i da teškoće u kojima se nalađemo ne budu zapreka za djela ljubavi i dobrote.

Ovom prilikom zahvaljujem za sve lijepe susrete, za otvorena vrata vašega
doma i vašega srca. Hvala i na daru kojim uzdržavamo naše župne objekte i suradnike. Neka Vam svima Bog dade nagradu za sve dobro što činite.

Bog Vas blagoslovio gdje god živite i jeste!
župnik Davor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *