ŽUPNA KATEHEZA

Poštovani roditelji i školska djeco!

   Danas je započela još jedna školska godina, još jedna etapa vašega života u kojoj možete puno toga naučiti i primiti za svoj život… ili možete to svojom nebrigom i namarom profučkati i potratiti uzalud. Pred vama je jedan izazov kojeg neminovno treba prihvatiti i iskoristiti za budući život. Stoga treba ozbiljno shvatiti ovu školsku godinu i započeti s pouzdanjem u Božju pomoć. Zato je potrebno Boga više upoznati i približiti mu se u molitvi i slavlju. 

   Stoga i u ovoj pastoralnoj i školskoj godini nastavljamo sa započetom župnom katehezom za sve razrede Osnovnih škola, od prvog do osmog razreda. Time se polako i djeca i roditelji od prvog razreda pripremaju za sakramente: sv. Ispovijedi, Pričesti i sv. Potvrde. U prošloj školskoj i vjeronaučnoj godini, župnu katehezu je pohađalo 438 djece, ili po razredima: prvi razred – 32; drugi razred – 20; treći razred – 89; četvrti razred – 37; peti razred – 49; šesti razred – 58; sedmi razred – 66; osmi razred – 87.

   Iz ovih brojeva po razredima, nažalost vidimo da nisu sva djeca pohađala župnu katehezu. Razumljivo, bila je to prva godina i nešto novo, pa je bilo i različitih razmišljanja i kalkuliranja. Bilo je pitanja roditelja: pa zar moje dijete mora ići na katehezu, pa što će biti ako neće ići, hoće li imati kasnije probleme…??? (na takva i slična pitanja roditelja mogu odgovoriti samo; Vaše dijete je krštenjem postalo i Božje dijete, dopustite mu da raste u Božjoj blizini).

   Ne vidim potrebu takvom kalkuliranju, kao da se na katehezi gubi vrijeme ili nešto krivo ući. Ne, župna kateheza nije gubljenje vremena niti se može dijete pokvariti u blizini crkve ili u crkvi, već dapače, može puno toga dobiti što nažalost nema u svojoj obitelji, društvu i okruženju u kojem živi.

   Na vama, dragi roditelji i djeco je – da se odlučite i prijavite za župnu katehezu, dakle, ne samo za Prvu pričest i Krizmu, nego za sve razrede. Po završetku upisa, naći ćemo se sa roditeljima i djecom iz svakog razreda i dogovoriti realizaciju župne kateheze koja bi započela prvim danima mjeseca listopada.

   VAŽNO: Svoju djecu možete i ove godine upisati online, elektronskim putem – (olakšanje za sve). Na našoj župnoj mrežnoj stranici: zupa-krapina.hr nalazi se potrebni link, upisnica.                                                                  

Ako nemate mogućnost prijave online, možete djecu upisati i osobno u župnom uredu u uredovno vrijeme. Za pojedine nejasnoće prilikom upisivanja možete kontaktirati župnika na: 049/371-456 ili zupa.krapina@zg-nadbiskupija.hr.

UPISATI SE MOŽE VEĆ DANAS sa svojega kućnog računala ili mobitela!

ZADNJI DAN UPISA JE – 24. rujna 2017.  Nemojte čekati zadnje dane. Za sve daljnje aktivnosti koje slijede po upisu, saznat ćete u župnoj crkvi na sv. Misama, zato, lijepo pozivam svu djecu i njihove roditelje na nedjeljne i blagdanske sv. Mise. Tomica Šestak, žpkKR

 

Print Friendly
Ovaj unos je objavljen u Misao dana. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>