Svečano obilježeno 20 godina aktivno djelovanja čitaća u našoj župi

Uoči blagdana Cvijetnice, u subotu 23.3.2024. u našoj župi svečano je obilježeno 20 godina aktivnog služenja u čitanju Božje riječi.

Povod za obilježavanje ovog malog jubileja je bilo prvo organizirano okupljanje, duhovna obnova čitaća, koja se održala u Mariji Bistrici 20.3.2004 godine. Uz tadašnjeg župnika vlč. Josipa Bana u okupljanju je veliki doprinos dala časna sestra Blažena.

Svečano slavlje započelo je Svetom Misom u 17:00 sati koju je predvodio župnik vlč. Davor Štuljan. Tom prigodom je vlč. Davor u kratkoj homiliji naglasio važnost čitaća u župi te zahvalio sa sav dosadašnji trud i zalaganje koji čitaći neumorno ulažu u čitanje Božje riječi župnoj zajednici. Na svečanom misnom slavlju okupilo se pedesetak bivših i sadašnjih članova župne zajednice te su otvorenog srca pozvali sve buduće članove da se pridruže zajednici čitaća.

Po završetku misnog slavlja svi sudionici su se okupili u podrumu župnog dvora na večeri na kojoj su sudjelovali i bivši župnici vlč. Josipa Ban, preč. Tomica Šestak te fra. Franjo Jurinec iz samostana Sv. Katarine u Krapini i vlč. Matija Vragović, upravitelj župe u Mihovljanu.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *