NAJNOVIJE OBAVIJESTI


CVJETNICA, 5. 4. – Sv. mise su u župnoj crkvi u 8.00 i u 10.00  sati. Na početku ćemo blagosloviti zelenilo  i grančice, a potom čitati muku našega Gospodina Isusa Krista po Mateju. Sv. misu iz župne crkve u 10.00 sati možete izravno pratiti preko youtub-a.

VELIKI ČETVRTAK, 9. 4. – Sv. misa je u 18.00 sati slavi se kao uspomena na Isusovu posljednju večeru. Izostavlja se obred pranja nogu, procesija i prijenosa Svetootajstva. Ovu sv. misu iz župne crkve prenosit ćemo također na youtube-u.

VELIKI PETAK, 10. 4. – U župnoj crkvi program započinje u 15.00 sati pobožnošću križnog puta. Poslije toga nastavljaju se obredi velikog petka: Obred klanjanja križu, Služba riječi sa čitanjem Muke Gospodinove po sv. Ivanu i sv. Pričest. Ovdje je važno, da osim što ovaj križni put i obrede možete izravno gledati putem youtube-a, možete se i duhovno pričestiti i pokloniti križu u svojoj sobi ili kući.

VELIKA SUBOTA, 11. 4. – KLANJANJE ISUSOVU GROBU Župna crkva će biti otvorena za osobnu molitvu i poklonstvo pred Isusovim grobom cijelu subotu sve do 18.00 sati. Onaj tko dođe na molitvu može zapaliti svjećicu, izmoliti prigodnu molitvu za izbavljenje od zaraza, bolesti i virusa te uzeti uskrsni broj listića sa uskrsnom porukom i čestitkom.

VELIKA SUBOTA, 11. 4. – VAZMENO BDIJENJE Obred vazmenog bdijenja započinje u 18.00 sati također i u izravnom prijenosu preko youtube-a. Poslije hvalospjeva vazmenoj svijeći i službe riječi dočekati ćemo USKRS. Ove godine sve će biti drugačije negoli prijašnjih godina i ikad u povijesti Crkve, Uskrs ćemo dočekati u svojim kućama.

USKRS, 12. 4. – Na Uskrs će u župnoj crkvi sv. mise biti u 6.30 i u 10.00 sati. Misa u 10.00 sati prenosit će se u izravnom prijenosu preko youtube portala. Na Uskrs i uskrsni ponedjeljak, župna je crkva za osobnu molitvu otvorena cijeli dan.

Dragi župljani, draga braćo i sestre, ove godine imamo poseban Uskrs. Uskrs kakav se nije slavio niti jedne dosadašnje godine, Uskrs kakav se nije dogodio ikad u povijesti. Po prvi puta na Uskrs naše crkve će biti prazne, a svećenici će slaviti mise bez naroda. Vjernici će biti u svojim kućama. Ove godine neće se održati ni blagoslov uskrsne hrane u crkvama. Prema preporuci Nadbiskupskog Duhovnog Stola blagoslov uskrsnih jela će se organizirati po kućama. U svakoj obitelji i  kući molitvu i blagoslov će izreći otac ili majka obitelji. Iako nećemo moći sudjelovati u sv. misama i Uskrsnom slavlju u našim crkvama, možemo ipak na određeni način sudjelovati posredstvom interneta i youtube. Ako ni to nismo u mogućnosti, ostaju nam dvije sklopljene ruke i duboka molitva na usnama. U trenucima kada se u našim crkvama slave obredi, budimo i mi otvoreni Božjem Duhu te molimo u svojim kućama. Neka kroz ovu molitvu dođe Božji blagoslov u svaki naš dom te u ova teška vremena naše obitelji postanu “kućna Crkva”! vaš župnik Davor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *