KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U KRAPINI

Božjom providnošću, 10. ožujka 2018 godineje u župi Svetog Nikole Biskupa u Krapini završilaje Korizmena duhovna obnova koju je predvodio vlč. OdilonGbènoukpoSingbo, svećenik iz Benina, trenutno kapelan na Katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Jedan dan ga je zamijenio vlč. Marijan Culjak, zabočki župnik.

Duhovna obnova započela je Trećom korizmenom nedjeljom 4. ožujka 2018. godine,  gdje se na zanimljiv način vlč. Odilon obratio najmlađim članovima župne zajednice. U neposrednom razgovoru sa njima dotaknuo se svakodnevnice te povukao paralelu njihovog djetinjstva sa svojim djetinjstvom u rodnom mu Beninu. Obnova se nastavila tokom cijelog tjedna, a  posebno je bila duhovno bogata u četvrtak kad je vlč.Odilon predvodio Euharistijsko klanjanje pred Presvetim, te u utorak i petak u pobožnosti križnog puta. Svakog dana bila je prilika za svetu ispovijed.

Bilo je vrlo upečatljivo razmišljanje o značenju euharistije gdje je istaknuo slijedeće:  „Ovo naše zajedništvo sada treba nastaviti i proširivati, posebno preko obitelji, škole, radnog mjesta, ulice, društva…  Uzaludan bi bio trud da te vrijednosti i milosti koje smo usvajali i upijali preko Božje riječi i njezina tumačenja, te euharistijskog slavlja, ostanu samo za nas. Pozvani smo ih lomiti i dijeliti drugima, posebno onima za koje smo ove dane molili, a to su svi, svaki čovjek kojega susrećemo u svojem životu“.

Puno puta, tokom cijelog tjedna vlč. Odilon isticao je čovječju jedinstvenost i posebnost te često puta naglašavao da nas dragi Bog voli upravo ovakve kakvi jesno, nesavršene i ranjive. Svjedočio je svojim životnim iskustvom da se usudimo predati svoji život u Njegovovo vodstvo s punim povjerenjem.Ohrabrio je mnoge!

Posljednjeg dana obnove, u subotu 10. ožujka bila je i pobožnost Križnoga puta u organizaciji Krapinskih izviđača i župe, ’17. Izviđački križni put’. Križni put se odvijao po teritoriju krapinske župe. Duhovna obnova je završila euharistijskim slavljem i koncertom kojeg su posebno obogatili pjevači župnog zbora Svete Cecilije iz Kaštel Lukšića. Bogu hvala za ovaj iznimno bogati duhovni tjedan u župi Krapina.

Zlatko Erdelja,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *