Caritas obogatio proslavu Majčina dana u KrapiniCaritas Zagrebačke nadbiskupije obogatio je proslavu Majčina dana u Župi sv. Nikole biskupa u Krapini podjelom darova majkama poslije svete mise

Sveta misa, koju je u nedjelju 12. svibnja u 10:00 sati u župnoj crkvi u Krapini predvodio vlč. Ivica Cujzek, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, posebno je bila posvećena obilježavanju Majčina dana, kako kroz prigodnu propovijed tako i kroz recitativno-glazbeni program koji su učenici osnovne škole i dječji zbor izveli pod ravnanjem č. s. Deodate Kočonda , članice mjesne samostanske zajednice Milosrdnih sestara Sv. Križa. Posebno iznenađenje za majke, koje su sudjelovale na ovom misnom slavlju bili su darovi koje su dijelili zaposlenici zagrebačkog Caritasa – vrećice sa higijenskim potrepštinama i cvijeće (lončanice).

Prvi dio propovijedi vlč. Cujzek posvetio je opisujući lik Krista kao Dobrog Pastira, budući da je Četvrta uskrsna nedjelja u liturgiji posvećena duhovnim zvanjima. Pritom je istaknuo potrebu molitve za duhovna zvanja u svim etapama njihova životna puta, posebice za svećenike koji trebaju bratsku podršku zajednice kojoj služe. O ljepoti i snazi žene i majke koju je Bog osposobio divnim darovima, ali je ujedno učinio i vrlo ranjivom, vlč. Cujzek progovorio je u drugom dijelu homilije kroz priču o dječaku koji je čitav život tražio odgovor na pitanje zašto žene plaču. Na to pitanje zadovoljavajući odgovor dao mu je tek Stvoritelj opisujući svrhu svake njezine vrline, pa i dara suza, koje izvor imaju u njezinu srcu ispunjenu ljubavlju.

Jedan dio od pripremljenih 200 Caritasovih darova podijeljen je i majkama poslije svete mise u Crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu, a otatak će se u Župi Sv. Nikole biskupa podijeliti sljedećih dana.

Na ovoj akciji, koju zagrebački Caritas provodi povodom Majčina dana već dulje vrijeme svake godine u nekoj drugoj župi Zagrebačke nadbiskupije, na početki misnoga slavlja u ime župe i majki srdačno je zahvalio vlč. Tomica Šestak, krapinski župnik.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije darove je pripremio iz svojih izvora te uz sudjelovanje darovatelja – tvrtke Naturprodukt d.o.o. Hrvatska i tvrtke Akta d.o.o., na kojima ovim putem Caritas zahvaljuje u ime svih majki koje su razveselili svojim darovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *