Biskup Gorski predvodio misu Zahvalnicu u prošteništu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu u Krapini

U nedjelju 25. listopada 2020. godine pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski u koncelebraciji domaćeg župnika preč. Davora Štuljana i uz prisustvo trajnog đakona Slavka Milakovića predvodio je u prošteništu Majke Božje Jeruzalemske u Krapini misu Zahvalnicu. 

U homiliji biskup Gorski osvrnuo se na nedjeljno evanđelje koje nam donosi dva temeljna zakona ljubavi. Biskup Gorski posebno je istaknuo: „Bog nam šalje ljubav koja zahvaća cijelo ljudsko biće sastavljeno od duše i tijela. Mi ljudi ne možemo sami sebi dati ljubav nego ju možemo isključivo primati od drugoga te davati drugome i na taj način ju umnožiti“.

Biskup je naglasio važnost neudaljavanja od ljubavi Božje istaknuvši da su u ovim dvjema jednostavnim zapovjedima satkani svi zakoni ovoga svijeta: „Bog nikada nije rekao – voljet ću te kad se promijeniš. On nas voli takve kakvi jesmo te nas potiče na promjene, a na nama je da dopustimo da nas zahvati Oganj ljubavi“.

Nakon popričesne molitve svečano je zapjevan himan „Tebe Boga hvalimo“. Uslijedilo je uručenje skromnog dara biskupu Gorskom, a prije završnog blagoslova, župnik Štuljan zahvalio je Trojedinome Bogu za sve milosti koje nam je dao u proteklom vremenu kao i svima koji su na bilo koji način dali svoj doiprinos životu župne zajednice u ovim izazovnim vremenima: “Unatoč teškoćama kojima smo svi svjedoci, uspjeli smo zajedno svladati sve zapreke koje su bile pred nama čvrsto vjerujući pri tome da je i Majka Božja Jeruzalemska pripomogla svojem dragom vjerničkom puku“.

Galerija fotografija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *