Blagoslov kuća u župi Krapina

Dragi župljani, s obzirom na ove zadnje stroge epidemiološke mjere koje nam ne idu na ruku, a vezano uz predstojeće božićne blagdane i blagoslov kuća, želio bih vas obavijestiti da ovogodišnji blagoslov kuća, barem za sada nećemo moći obavljati onako kako smo to činili proteklih godina. Blagoslov je prije svega dan molitve i susreta svećenika i obitelji. Ako se taj susret ne može radi određenih razloga dogoditi i ako je ta molitva pod nekom vrstom prisile ili straha za zdravlje i život, onda je bolje da se stvar odgodi. Blagoslov nije blagoslov okićene jelke ili bora, pa čak niti same okićene i ukrašene kuće. Može se u određenim okolnostima odgoditi. Tako ćemo učiniti ove godine i u našoj župi. Kada se popravi epidemiološka situacija i kada se broj zaraženih i u izolaciji spusti, vjerujem već do kraja mjeseca siječnja, tada ćemo organizirati blagoslov obitelji. O tome ćemo vas obavijestiti u našim oglasima i putem medija.

Ako netko ipak želi primiti svećenika i blagoslov kuće sada u božićnom vremenu, može se prijaviti radnim danima, od 9-10.30 i 15-16.00 sati na broj telefona 049 371 456, gsm. 091 612 32 96 ili mailom na: zupa.krapina@zg-nadbiskupija.hr (molim da se prijavite do kraja ovoga tjedna, kako bismo mogli napraviti raspored i obznaniti ga u već ovu nedjelju)

Već sljedeći tjedan počevši od ponedjeljka 28. prosinca započet ćemo obilaziti one obitelji koje se prijave. Isto tako u božićnom vremenu ćemo slaviti sv. mise na nakane stanovnika određenih ulica, sela i mjesta naše župe. U nedjelju ćemo objaviti raspored o tome kada i koji dan je misa za određeni dio naše župe. Oni koji mogu pozvani su toga dana na sv. misu, a ostali neka budu molitvom povezani. Istoga dana kada je misa za stanovnike određenog mjesta ili sela u našoj župi, ići ćemo i na blagoslov onima koji su se prijavili.

U božićnom vremenu uoči blagdana Bogojavljenja u našoj crkvi ćemo blagosloviti vodu. Crkva će cijelo božićno vrijeme biti otvorena kako bi svi župljani mogli doći, osobno se pomoliti, uzeti blagoslovljene vode za molitvu i blagoslov svojih vrtova, polja, vinograda i ostaloga.

Bez obzira što ove godine nema vanjskog sjaja i “glamura” naš Božić će biti ispunjen jer smisao Božića je da primimo Boga svoj život i svoja srca. I ovo vrijeme “karantene” i dani „izolacije“ mogu biti darovano vrijeme koje možemo iskoristiti za molitvu, čitanje sv. Pisma, životopisa svetaca te crkvenog tiska ili druge pobožne literature.

Ne dopustimo da nam “Herod” današnjeg vremena (covid-19) ukrade Božić. Bilo bi dobro da ovo vrijeme bude ono koje će iz nas ljudi, a osobito iz nas kršćana na vidjelo izvući ono najljepše i najbolje, tj. ono bogatstvo koje baštinimo po našoj vjeri.

Sve aktualne informacije i daljnje obavijesti bit će Vam dostupne na oglasnoj ploči, našoj web stranici, božićnom broju župnog listića te na Radiju Hrvatsko Zagorje Krapina.
I ovog Božića, molimo jedni za druge i za snagu Duha Svetoga da ovo izazovno ali i darovano vrijeme možemo ispunjeno i radosno doživjeti.

vaš župnik Davor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *